Izlučna natjecanja u šahu za SIM

Jučer i danas su održana izlučna natjecanja u šahu za Sportske igre mladih, a pravo nastupa su imali dječaci i djevojčice rođeni 2001 godine i mlađi. Prijavilo se ukupno 72 natjecatelja, te se igralo odvojeno u obje Osnovne škole Švicarskim sustavom u pet kola uz tempo igre od 15 minuta po igraču, a prvih petoro u obje konkurencije su se plasirali na Županijsko natjecanje.

Prvi dan se igralo u Osnovnoj školi Vladimir Nazor, a nastupila su 24 dječaka i 11 djevojčica. U konkurenciji dječaka prvo mjesto je osvojio David Jasek sa 5 bodova, drugi je Dominik Juršić, a treći Ivan Martić sa po četiri boda, dok su plasman na županijsko izborili i Fabijan Prosenečki te Dorian Jambrec.

U konkurenciji djevojčica pobjednica je Petra Turković sa 5, Maria Jasek je sa 4 boda osvojila drugo mjesto, dok je treća Melani Lovriš sa 3 boda, a plasman na županijsko su izborile i Dorotea Bermanec te Teodora Heruc.

Danas je natjecanje održano u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca, a nastupilo je 29 dječaka i 8 djevojčica. U konkurenciji dječaka pobjednik je Hrvoje Koren sa 5 bodova, drugi je Ivan Devčić sa 4, a isti broj bodova ima i trećeplasirani Mateo Kovačić, a vizu za županijsko su izborili Karlo Šimunčić i Mate Franjo Selak. Kod djevojčica prvakinja je Dorotea Picig sa 5, druga je Sonja Kolarić sa 4, dok je trećeplasirana Vedrana Podravec osvojila 3 boda, a na županijsko su prošle i Marija Skrba te Marina Lauš.

Županijsko natjecanje SIM-a će se održati u ponedjeljak 25 travnja za Dan grada Križevaca u velikoj dvorani Turističkog informativnog centra Križevci (zgrada Sinagoge) s početkom u 10,00 sati.