Sportske igre mladih

U ponedjeljak je u velikoj dvorani Turističkog informativnog centra Križevci održano županijsko natjecanje Sportskih igara mladih u šahu za 2016 godinu. Nastupilo je 12 dječaka i 9 djevojčica koji su stekli pravo na izlučnim natjecanjima, a igralo se Švicarskim sustavom 5 kola uz tempo igre od 15 minuta.

U konkurenciji dječaka pobjedio je Luka Plazek iz Đurđevca sa svih 5 pobjeda, drugi i treći su David Jasek i Mate Franjo Selak iz Križevaca sa po 4 boda, dok su četvrto i peto mjesto zauzeli Mateo Kovačić i Fabijan Prosenečki iz Križevaca sa po 3 boda.

U konkurenciji djevojčica je bilo neizvjesno do samog kraja. Tri djevojčice su završile natjecanje sa po 4 boda, a zbog boljeg dodatnog kriterija prvo mjesto osvaja Maria Jasek iz Križevaca, druga je Lana Plazek iz Đurđevca, a treća Petra Turković iz Križevaca. Četvrto i peto mjesto osvjaju Križevčanke Sonja Kolarić i Dorotea Picig sa po 3 boda.

Pobjedici su izborili nastup na finalnom natjecanju u Splitu, te im želimo puno uspjeha , a ostalima zahvaljujemo na odazivu i sudjelovanju na igrama.

Voditelj natjecanja: Borislav Vidović