'Punoglavci' četvrti u Hrvatskoj!

Na završnom prvenstvenom turniru deset najboljih hrvatskih momčadi u mini basketu, dečki iz Križevaca zasjali punim sjajem

 

Nakon iscrpljujuća dva pazinska dana proteklog vikenda, u Križevce se vratila najmlađa natjecateljska selekcija KK Križevaca, ona dječaka do 11 godina starosti. Vratili su se umorni i izranjavani, ali i zadovoljni i ponosni jer su na završnom turniru Prvenstva Hrvatske u mini basketu nakon šest teških okršaja, a u konkurenciji deset najboljih ekipa Hrvatske, ostvarili izniman rezultat – polufinale i četvrto mjesto! Ne pamtimo da se neka mlada križevačka momčadska selekcija iz bilo kojeg sporta popela tako visoko na nacionalnoj razini.

No, čak i više od rezultata veseli dojam koji su dečki ostavili na sve koji su ih gledali – hrabrošću i borbenošću su pobrali nepodijeljene simpatije gledatelja, roditelja, trenera i igrača iz ostalih momčadi (osim naravno onih koje su pobjeđivali) i bili su prave sportske zvijezde ovog turnira.

'Punoglavci' su u subotu odmah po dolasku u Pazin izašli na parket i u jako uzbudljivoj utakmici, tek nakon produžetka slomili Kastav. Druga se utakmica - ona protiv Zagreba - pokazala ključnom – unatoč čvrstom, na trenutke i grubom nastupu zagrebačkih 'mrava' i brojnim ozljedama u križevačkom sastavu – dečki su pokazali od kakvog su materijala napravljeni i dobili i tu utakmicu. Izranjavani i prepuni modrica u trećoj utakmici dana nisu uspjeli naštetiti Zadru (kasnijem viceprvaku) i upisali su prvi poraz. Budući da je program kasnio više od dva i po sata dečki su se kreveta dokopali tek nakon ponoći. Nedjelju su 'punoglavci', sada već dobrano načeti ozljedama, počeli zadnjom utakmicom skupine. Trener Krofl je protiv Hrvatskog sokola iz Osijeka već pokušao pomalo čuvati svoje igrače za daljnje okršaje i ekipa je odigrala taman koliko je trebalo da osiguraju plasman u polufinale, među četiri najbolje momčadi Hrvatske. Skupina B: Zadar prvi, Križevci drugi.

A u polufinalu ih je čekala Cedevita, koja je, pokazat će se kasnije, postala uvjerljiv prvak Hrvatske. Unatoč velikoj borbenosti i trudu preko Cedevitinih tornjeva se nije moglo. 'Punoglavci' su morali potpisati kapitulaciju i čekati borbu za 'broncu'. Tamo su se namjerili na drugu osječku momčad, Osječki sokol. U toj je utakmici Krofl mogao koristiti samo sedmoricu 'pokretnih', a i ti su bili poprilično načeti. Dječaci se ovaj put nisu uspjeli popeti na postolje, ali ima vremena – pokazali su da u Križevcima stasa još jedna sjajna generacija mladih košarkaša. I odlična i složna klapa.

Cedevita prvak, Zadrani drugi, Osječani treći, Križevčani četvrti.

Treneru Kroflu i njegovim pulenima pripadaju sve čestitke. Zasigurno od njih možemo u budućnosti očekivati još lijepih vijesti.

Bravo dečki!