Tri medalje na Zimskom atletskom prvenstvu Hrvatske

Mergon i Kralj, 1500m Mergon i Kralj, 1500m

Proteklog vikenda u Puli je održano Zimsko atletsko prvenstvo Hrvatske u trčanju na stazi, na kojem je nastupilo 8 naših članova. Medalje su u seniorskoj kategoriji osvojili Ida Šimunčić, Ognjen Mergon i Rudolf kralj. Ida je osvojila 3. mjesto u utrcina 400 metara s vremenom 1:01.05, dok su Ognjen Mergon i Rudolf Kralj osvojili 2. i 3. u utrci na 1500 metara s vremenima 4:05.25 (Mergon) i 4:05.78 (Kralj). Još su nastupili Veronika Drljačić u utrci na 400 metara za juniorke (7. mjesto), Lucija Zimonji na 800 metara za juniorke (4. mjesto), Maks Brčić (6. mjesto) i Dominik Hunjak (7. mjesto) na 400 metara za juniore i Neven Krulić na 800 metara za juniore (6. mjesto).

Palijan prvi u Vrbovcu

Atletika

VRBOVEC-U Vrbovcu je održano prvenstvo Hrvatske atletske lige sjever u krosu. Križevački mlađi juniori su ekipni pobjednici, a u toj utrci na 2000 metara najbrži je bio Tvrtko Palijan ispred Maksa Brčića. Peto mjesto osvojio je Dominik Hunjak. U utrci juniora na 3000 metara drugi je bi Jurica Palčić, kod kadeta na 1000 metara treći je Neven Krulić, a kod kadetkinja na 1000 metara peta je Lucija Zimonji, osma Veronika Drljačić i sedamnaesta Magdalena Drljačić. Njihov trener je Drago Palčić. Križevački trkači imaju zgusnut raspored natjecanja u travnja, što školskih, što klupskih, a trčat će, naravno, i na 20. gradskoj utrci uz Dan grada 24. travnja.(mn)

Atletsko seniorsko prvenstvo države

Darovita križevačka atletičarka Ida Šimunčić osvojila je peto mjesto na seniorskom prvenstvu Hrvatske u Rijeci u utrci na 60 metara s preponama. Ona je, ujedno, postavila novi osobni rekord na toj dionici, 9 sekundi i 37 stotinki. Križevački atletilčari se pripremaju za predstojeće ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu, za dva tjedna u Vrbovcu.

Kralj i Mergon prvaci HrvatskeU sklopu atletskog mitinga u Beču, u subotu je održano i dvoransko seniorsko atletsko prvenstvo Hrvatske na kojem su nastupila četvorica križevačkih atletičara. Prvacima države postali su Rudolf Kralj na 800 metara i Ognjen Mergon na 1500 metara. Kralj je pobijedio s postignućem 1 minuta 52 sekunde i 85 stotinki, ali je zaostao za normom za predstojeće Europsko prvenstvo u Pragu za nešto više od pola sekunde. Mergon je na 1500 metara pobijedio s postignućem 4 minute i 92 stotinke sekunde. U utrci na 3000 metara osmi je bio Emanuel Evačić s rezultatom 9 minuta 12 sekundi i 67 stotinki, a na 400 metara deseti je bio Maks Brčić s postignućem 54 sekunde i 87 stotinki. 

Rudolf Kralj nastupit će sljedeće subote u Istanbulu na Balkanskom dvoranskom prvenstvu. 

Ida bronca sa prvenstva Hrvatske

 Dvoransko prvenstvo Hrvatske u atletici

Ida Šimunčić, atletičarka AK Križevci nastupala je na dvoranskom prvenstvu Hrvatske u disciplini 60 metara sa preponama, koje je jučer održano u Rijeci.

U odličnoj utrci osvojila je 3.mjesto i brončanu medalju, sa novim osobnim rekokrdom 9,38 sekundi. Ovo je prva medalja sa prvenstava Hrvatske za ovu mladu i nadarenu atletičarku. Njezin trener je Dragutin Palčić.

Čestitke Idi !!!

 

Palčić izbornik juniora


Poznati križevački atletski trener prof. Drago Palčić izabran je na sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog atletskog saveza za izbornika juniorske državne vrste. To je veliko priznanje istaknutom križevačkom stručnjaku koji je, podsjećamo, dva desetljeća vježbao i proslavljenog petorostrukog križevačkog olimpijca i najboljeg križevačkog i županijskog sportaša svih vremena Branka Zorka. Križevački atletičari i atletičarke pripremali su se početkom siječnja na Pagu za predstojeća natjecanja, a one najbolje uskoro očekuju dvoranski nastupi.(mn)